lauantai 5. tammikuuta 2013

Maailman huipulla

Sainpa ränklättyä sen eilisen luonnoksen valmiiksi asti. Tässäpä hieman vaiheita:

linetön kuva alkaa hedelmäsalaatista

Tämä on tähän mennessä kolmas ääriviivaton piirros, jonka teen tällä tekniikalla. Erotan erikseen varjostettavat ruumiinosat toisistaan värein ja jokainen tulee eri tasolle, elleivät osat ole aivan toisella puolella kuvaa toisiinsa verrattuna. Silloin ne voivatkin olla samalla tasolla eikä varjostus mene sotkuun.

kuva etenee, tasot lisääntyvät


Mitä pidemmälle päästään, sitä tyhmemmältä tämä alkaa näyttää, kun värit ovat vielä toisistaan erottuvia. Kun olen saanut kaikki ruumiinosat tarpeellisille tasoille, muokkaan värit oikeiksi. Jos hahmo olisi yksivärinen, pitäisin värit tilkkutäkkinä varjostuksen ajan, mutta tarvitsin Paint Tool SAI:n vakauttajaa Hazifin kuvioihin. Tässä kohtaa pistin streamin päälle.



kuvioton, mutta oikeita värejä alkaa löytyä

Naamio oli valkoinen, enkä siinä suhteessa oikein nähnyt mitä tein, joten muutinpa saman tien taustankin väriä. Kuviot uupuvat vielä eikä taustakaan ole väreissään.



ohjelman vaihdos

Kun kuva on väreiltään oikea, vaihdan SAI:n Photoshopiin. Pilvet tein vielä SAI:lla, sillä mielestäni kaikki höyry ja systeemi on helpompi yleensä tehdä sillä.



olen palapeli

Varjostus alkaa olla aika valmis, ei montaa tasoa enää puutu. Varjojen jälkeen onkin sitten aika lisätä valot. Kaikki väritasot pitää siis käydä uudestaan läpi.



vuorista kivikasoiksi

Valotus on valmis, nyt kivikasoja varjostamaan. Kiviläjistä oli tarkoitus alunperin tulla vuoria tai vastaavia, mutta tyssäsivät hieman kun en osannutkaan. Tai oikeastaan en kyllä kunnolla edes yrittänyt, aloin vain sooloilla sen siveltimen kanssa randomisti. Ja joku mainitsi streamin chatissa aikaisemmin kivikasan...



valmis!

Aurinko lisätty, pilville efekti, lumet kiville, varjoille sinertävyyttä ja höyryt paikalleen. Voila.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti